Kontakta oss och boka akupunktur i Stockholm!

Välkommen till oss på Kinesisk Medicinsk Mottagning, vårt mottagning ligger på S:t Eriksgatan 33. Vi behandlar allt från smärta, Stress, trötthet och sömnlöshet till allergi, hudbesvär och mycket mer. Akupunktur kan fås i många olika terapiformer, Traditionell akupunktur, Smärtfri akupunktur, Estetisk akupunktur, Öronakupunktur, Elektroakupunktur och Tung-akupunktur utöver det så erbjuder vi Moxibustion, Koppning och Skrapterapi - Guasha. Kontakta oss och boka rådgivning så kommer vi tillsammans fram till vad som är rätt för dig.

Traditionell akupunktur

Kinesisk medicin anser att transport av Qi (energi) och blod i kroppen sker i meridianer, att olika delar i människokroppen (viscerala organ, muskler och hud m.m.) kopplas ihop till en organisk helhet genom meridianernas verkan. Akupunktur verkar i människokroppen genom att stimulera meridianer och akupunkturpunkter, därifrån reglera viscerala organs och vävnaders funktioner och balansera Yin och Yang i kroppen. Nutida forskning har visat att våra nerv-, kroppsvätske- och endrokrinasystem har direkt eller indirekt medverkat i regleringsprocessen.


Generellt sagt, akupunkturs effekt uppkommer genom stimulering av akupunkturpunkter och därmed påverkar meridianer och cirkulation av Qi och blod. Innan forskning kan bevisa hur meridianer är och fungerar kan vi inte riktigt få veta mekanismen enligt skolmedicinen, men av dess mångtusenåriga teorisystem och praktik ger akupunktur oss tillförlitliga behandlingseffekter.

Smärtfri Akupunktur

Smärtfri akupunktur eller rättare sagt Abdominal akupunktur är en ny akupunktur teknik som har utvecklats för drygt 30 år sedan. Genom att sätta nålar på buken kan man reglera meridianer och energi i kroppen, därmed behandla olika sjukdomstillstånd, kroniska och svåra sjukdomstillstånden. Några av dessa sjukdomar kan vara;  Alzheimers sjukdom, Cerebral arterioskleros, Hjärt- och kärlsjukdomar, Högt blodtryck, Hysteri, Insomnia, Epilepsi, Ångest, Depression, Huvudvärk, migrän, Trigeminusneuralgi, Hjärnatrofi, Parkinsons sjukdom ,Vertebralis – basilaris artär insufficiens, Polyneuropati, Blåskatarr, Urinvägsinfektion, Kroniskt trötthetssyndrom, Cervikal spondylos, Frusen axel, Nackspärr, Tennisarmbåge, Diskbråck, Ankyloserande spondylit, Benskörhet, Artros, Reumatoid artrit, Giktartrit, Nekros i lårbenshuvudet, Rinit, Tinnitus, Nedsatt hörsel, dövhet, Menières sjukdom, Faryngit, Klumpkänsla i halsen, Munsår, Tandvärk, Acne, Förkylningar, Hosta m.fl.

Estetisk akupunktur

Upplever du att du fått fler fina linjer och rynkor i ansiktet, mörka ringar under ögonen, förstorade porer, acne eller slapp hy? Skulle du vilja förbättra utseendet men vill inte ta till metoder som injektion/kirurgi? Då tycker vi på Kinesisk Medicinsk Mottagning i Stockholm att det är dags för dig att testa akupunktur!

På ett naturligt sätt får du ett yngre och bättre utseende: fina linjer och rynkor reduceras, mörkar ringar och förstorade porer minskas/försvinner, behandlas mot acne och andra hudinflammationer och slapp hy.

Öronakupunktur / Auriculoterapi

Det finns över 200 olika akupunkturpunkter på örat, via dessa punkter kan man i stor behandla hela kroppen, de olika inre organen och de hormonella systemet m.fl. Auriculoterapia innebär att genom stimulans av ytterörat stärka och balansera kroppens Qi (energi). 

Öronakupunktur används ofta som komplement till annan nålbehandling för att nå ett bättre resultat. Men det går även bra att använda som en egen behandlingsform, det har visat sig vara mycket effektiv mot rökavvänjning och viktreducering.

Elektroakupunktur

I försök att öka signal på nålstick i kroppen har det forskat oavbrutet på att kombinera mordern vetenskap och teknik med traditionell akpunkturterapi. Uppfinning av metallnålar la grunden för utveckling av elektro-akupunktur. Kombination av elektrisk ström och nålar utvecklades först i Europa, som sedan spred sig till Kina i början av 1900-talet. El-akupunktur är baserad på traditionell akupunkturterapi, kombinerar pulselektroterapi, läran om meridianer och neurologi. Det gjorde att den traditionella akupunkturterapin utvecklades ett steg vidare.

Tung-akupunktur

Tung-akupunktur uppfanns och utvecklades av experten i akupunktur och moxibustion, Dr. Jieguang Sun. Dr. Sun har tillsammans med hans arvinge Xueran Sun genom många års klinisk erfarenhet kombinerad med vetenskaplig forskning fått genombrytande resultat. Dr. Jieguang Sun leder nu forskningsarbete i Tung-akupunktur institutet i Hongkong Universitetet.

Moxibustion

Tung-akupunktur uppfanns och utvecklades av experten i akupunktur och moxibustion, Dr. Jieguang Sun. Dr. Sun har tillsammans med hans arvinge Xueran Sun genom många års klinisk erfarenhet kombinerad med vetenskaplig forskning fått genombrytande resultat. Dr. Jieguang Sun leder nu forskningsarbete i Tung-akupunktur institutet i Hongkong Universitetet.

Koppning

Koppning ökar energi- och blodcirkulation, värmer upp kroppen, driver de onda energierna (hetta, kyla, vind och fukt) och toxiner ut ur kroppen, den reglerar inre organs energinivå och balans mellan Yin och Yang. Skolmedicinen anser att koppning stimulerar kapillärer och nervändar, vilket i sin tur stimulerar det centrala nervsystemet. Hjärnbarkens excitation och hämningsprocess regleras och kroppens olika funktioner balanseras, därmed stärks kroppens naturliga läkningsförmåga och motståndskraften blir starkare.

Kontakta oss

Kinesisk Medicinsk Mottagning

S:t Eriksgatan 33

112 39, Stockholm

08 - 612 06 20

Läs mer om oss Kontakta oss idag Till prislistan